Espectacles

Activitats i espectacles de La Rondalla i Danses La Comarcal

En La Comarcal, des dels nostres inicis sempre hem estat interessats pel cultiu i estudi de la música i ball popular tradicional valencià, així mateix, també ens interessa l’organització i promoció d’actuacions i espectacles relacionats amb la nostra música, ball i cultura valenciana.

Encara que es tracta d’una rondalla de nova creació, està formada per músics amb una llarga experiència al món de la música i ball tradicional valencià i això ens permet oferir una gran varietat d’espectacles de ball i música com ara: saraus populars a la valenciana, cant d’estil, animació de carrer i de fires tradicionals, tallers de ball participatiu amb mestres de ball, cançons de ronda de fadrins, concerts de música tradicional amb els millors cantaors del moment i una llarga llista de serveis que ara passem a detallar:

 

ACTUACIÓ-TALLER DE BALL, DELS MÚSICS DE LA RONDALLA LA COMARCAL. (AMB mestres de ball o monitors).

Actuació dels nostres músics, acompanyada per mestres de ball, que expliquen a grans i menuts els balls més fàcils com ara, la jota, masurca, vals, etc. L’actuació pot començar amb un ball o dos de demostració dels mestres, tot seguit es fa l’explicació i aprenentatge dels balls i per acabar tots els assistents ballen conjuntament tot el que s’ha després al taller.


 

ACTUACIÓ-SARAU DE BALLS DE ROGLE COL·LECTIUS PARTICIPATIUS AMB ELS MÚSICS DE LA RONDALLA LA COMARCAL. (AMB mestres de ball o monitors)

En este espectacle-sarau participen grans i menuts, on es ballen balls de rotgle participatius, que els nostres monitors expliquen al públic, i van ballant-se ràpidament, al mateix temps que s’aprenen, van intercalats amb balls de parella com ara, pasdobles, vals, masurca, i que també els nostres monitors van ensenyant i indicant a la gent com ballar.


 

ACTUACIÓ-SARAU A LA VALENCIANA, DELS MÚSICS DE LA RONDALLA LA COMARCAL. (SENSE taller de dansa ni monitors)

Aquest acte es publicita mitjançant cartells i xarxes socials, perquè acudeixen aficionats al ball de les comarques veïnes, i els nostres músics toquen les peces més conegudes per a fer que ballen els assistents. (Jotes, masurques, fandangos, balls de rogle participatius, etc.), on cadascú balla al seu aire.


 

ESPECTACLES ESPECIALS PER A PORRATS I FIRES A LA VALENCIANA.
PODEN ser teatralitzats i amb roba o sense roba tradicional)
Es tracta d’un espectacle de carrer teatralitzat i itinerant, que té lloc per tots els carrers, places i racons del recorregut del porrat o fira, en el que disposem de megafonia mòbil per a dur la música, balls i festa a tots els racons de la fira.


 

SERVEI DE RONDES “(serenatas)” A LA VALENCIANA, CANT D’ESTIL I ALBAES. (AMB La Rondalla La Comarcal)

Rondes a la valenciana, rondes de comiat de fadrí, albaes, versaes i cants dedicats en aniversaris, casaments, divorcis, actes religiosos i altres celebracions.
Albaes, versaes, guitarraes i cançó d’estil dedicada, per a regines, càrrecs festers i altres autoritats.
Fem cançó dedicada o improvisada, on el nostre versador personalitza els versos que comunica a cau d’orella als cantadors al mateix moment i dedica a la persona homenatjada.
-Si vols donar una sorpresa a algun amic o familiar contacta amb nosaltres !!!


 

PARTICIPACIÓ EN ACTES CÍVICS I RELIGIOSOS (Processons i altres…)

Espectacles cívics i religiosos, com ara processons a les Festes Majors, misses cantades, cerimònies de casament, recuperant així esta tradició que ve inclús des del segle XVIII, on es ballava en les processons en honor als sants.


 

LA RONDALLA LA COMARCAL I PEPIU DE CASTELLAR, PRESENTEN L’ESPECTACLE: “PEPIU SHOW: A BACS” (Sàtira, humor, espectacle i irreverència, barrejades amb les nostres músiques…)

Espectacle que barreja música tradicional valenciana modificada genèticament en altes dosis de surrealisme, quarta i mitja d’improvisació i un polsimiu d’irreverència.


 

REBECA I HILARI EN CONCERT AMB LA COMARCAL. Concert: (Venim de la Mariola).
Concert de música tradicional amb els cantadors de la Rondalla La Comarcal que mostra la música tradicional valenciana, la virtuositat dels cantadors i l’esperit planer dels valencians, en un espectacle que viatja de l’alegria o la ironia a la solemnitat i el sentiment”.


 

ACTUACIONS DE MÚSICA I DANSA
AMB ESPECTACLE PROPI TEATRALITZAT:

01 TÍTOL: “Un dia de pasqua”.
SINOPSI: Un dia de jocs i mones.

02 TÍTOL: “A l’oliva…“.
SINOPSI: Un dia de feina en família fent olives.

03 TÍTOL: “La porquejada“.
SINOPSI: La matança del porc i l’elaboració de l’embotit.

04 TÍTOL: “La partera“.
SINOPSI: Un part, un bateig i com es feia en aquells temps.

05 TÍTOL: “Bunyols i festa“.
SINOPSI: Un dia de bunyols i falles.

06 TÍTOL: “La Senserrona“.
SINOPSI: La boda secreta a la nit d’una viuda amb un veí.

…amb el Grup de Danses Ontinyent


 

07 TÍTOL: “Socarrel per les comarques”: (Espectacle de música i dansa teatralitzat).
SINÒPSI: “Socarrel per les comarques”, és un espectacle que ens mostra les tradicions de La Costera. Ens transporta a la ciutat de les mil fonts, dels palaus, de Sant Josep i Sant Feliu, de l’arròs al forn i l’arnadí. Les jotes, boleros i fandangos, arrelats anys i anys a aquestes terres, mantenen unes tradicions riques i diverses amb un origen pla i humil, mostrant-se des dels ulls i l’arrel d’aquesta saba fresca, nova i jove: SOCARREL.

…amb el Grup de Socarrel de Xàtiva.


 

08 TÍTOL: “DE LA COSTERA VENIM…”: (Espectacle de música i dansa teatralitzat).
SINÒPSI: Es tracta d’un espectacle protagonitzat per un grup de joves, els quals passejant pel poble se n’adonen que a la plaça hi ha festa, i com no, s’hi acosten per passar-ho la mar de bé. Comencen a mirar-se els uns als altres, però les ganes de festa els perden i s’endinsen ràpidament al ball. Amb la boca oberta admiren els cantadors, mentre ells esperen la música que els treu a ballar. Comencen a ballar balls típics de la zona de la Costera i acaben amb fandangos, jotes i tot aquell ball que se’ls presenta. I és que la música i el ball és la millor medicina per acabar amb tots aquells embolics que porta la joventut.

09 TÍTOL: “EL SOMNI DE PEP…”: (Espectacle de música i dansa teatralitzat).
SINÒPSI: Una nit, Pep, es veu immers en un somni. Hi havia una festa, i ell com que no sabia ballar, la veia des de lluny, anhelant la possibilitat de poder participar-hi. En aquest espectacle, conviuen el somni i la realitat, la festa i l’alegria, la música i els balls, per veure que allò que somiem, de vegades es fa realitat.
…amb el Grup de Danses Ras i Pla de la Llosa de Ranes.