La Comarcal en Montitxelvo, amb el Grup de Danses de Llutxent – espectacle estrena del Vetlatori de Montitxelvo – 22/07/2023.

La Comarcal acompanyem al Grup de Danses de Llutxent en l’estrena d’un nou espectacle de música i danses tradicionals de les nostres comarques que té com a acte principal l’estrena oficial en el poble de Montixelvo del: “Vetlatori de Montitxelvo” en la versió original arreplegada en l’any 1951 en la publicació: “Cuadernos de Música Folklórica Valenciana – 2 Danzas i Canciones Danzadas” per María Teresa Oller i transmesa per Josefa Climent de Montitxelvo. Cal dir que en la versió de Maria Teresa només s’arreplega la melodia del cant i la versió és arranjada posteriorment creant una melodia instrumental que va abans de les cobles cantades de la mà de Manolo Pérez i Josep Carretero del Grup de Danses Cardaors de Bocairent i estrenada el 16 de desembre de 2017 en Bocairent en l’espectacle: “Cardaors 40 anys”.

Per a este acte d’estrena en el poble de Montitxelvo, s’ha creat una nova coreografia del ball de la mà del Grup de Danses de Llutxent i de Monica Espinosa Magraner. Per altra banda comptem també amb la col·laboració de la cantaora local Pura Mahiques, que cantarà algunes peces de l’espectacle i com no, interpretarà també el vetlatori per a tots els assistents i que dedicarà al seu poble (Montitxelvo). I tot serà el dissabte dia 22 de juliol de 2023 a les 23’00 h. en la pista poliesportiva de Montitxelvo.