ASSOCIACIÓ CULTURAL MUSICAL I TRADICIONAL: “RONDALLA I DANSES LA COMARCAL”

ASSOCIACIÓ CULTURAL MUSICAL I TRADICIONAL:
RONDALLA I DANSES LA COMARCAL
(La Rondalla i Danses Tradicionals de les Comarques Centrals Valencianes).
ELS NOSTRES INICIS

Aquesta rondalla neix a finals de 2018. Tot comença en coincidir un grapat de músics en els diferents saraus de música i ball tradicional que se celebren per tot arreu de la geografia valenciana, allí  acudeixen tots i es coneixen, compartint i interpretant junts a partir d’aquest moment la nostra estimada música i ball tradicional.
Els nostres músics pertanyen a diverses associacions culturals musicals i vénen de comarques tan diverses com ara: La Costera, La Vall d’Albaida, El Comtat, La Canal de Navarrés, La Vall de Gallinera, La Ribera, L’Horta Sud i altres comarques.
Encara  que  la  nostra  procedència  i  arrels  són diferents, sempre acabem coincidint i compartint taula amb la paella, el vi, la cervesa, el cafelicor, l’herberet de Mariola i per descomptat, això sí, la sobretaula amb música i la guitarra en mà …i va ser així com de sobte ens vàrem adonar que ens agradava tocar junts. D’aquesta manera tan imprevista va sorgir la màgia, l’amistat i les ganes de seguir gaudint de les nostres músiques valencianes.
Arran de tot això vam decidir formar una rondalla al costat també d’un grapat de balladors amics de diferents associacions de les nostres comarques que ens permetés sense cap complex seguir ajuntant-se, gaudint de la nostra música i ball tradicional que tant estimen.
Ara com ara col·laborem en diversos grups de danses i mantenim viva la inquietud procurant sempre no perdre’ns cap sarau, actuació musical i de ball tradicional, gaudint en tot moment de tot el que fem.

ELS NOSTRES OBJECTIUS
Les finalitats principals de l’associació, amb voluntat d’interès General, són:

  1. El cultiu i estudi de la música i el ball popular i tradicional valencià en el seu màxim exponent, com a mitjà de creixement personal i social.
  2. L’organització i promoció d’actuacions  relacionades amb la música i ball popular i tradicional valenciana.
  3. La recerca de la millora qualitativa constant per arribar a gaudir i fer gaudir de manera plena la música i ball popular i tradicional valenciana.
  4. La potenciació de la creació musical en l’àmbit tradicional valencià.
  5. La millora de la formació musical de les persones.
  6. L’associacionisme musical que permeta La difusió del nostre treball a la resta de la societat mitjançant els canals i mitjans que es consideren més oportuns.